For å ta det først: Fastlegen min er en fin fyr som er flink i jobben sin. Jeg liker ham og derfor er han også legen til mine barn. Det virker som han bryr seg om pasientene sine. Dette innebærer også at han er temmelig direkte, noe jeg i utgangspunktet liker at folk er. I utgangspunktet.

Så her satt jeg altså på stolen med fastlegen foran meg. Besøket var temmelig planlagt fra min side og skulle ikke ta lang tid. Jeg skulle bare ha en henvisning til byens hudlege. Det var det.

«Jaha ... hvordan går det med treningen da?», sier han mens han betrakter undertegnede i som sitter i stolen.

«Ehhh. Nei altså. Det går vel opp og ned.»

«Du har lagt på deg litt, har du ikke?»

«Ehhh. Jo. Kanskje. Altså.»

Plutselig befinner jeg meg stående på en vekt. Jo da. Legen har rett han. Kroppen min har blitt tyngre siden sist jeg var innom. Før jeg vet ordet av det sitter jeg med blodtrykksmåler på meg mens vi snakker om at romaskin er en ypperlig måte å trene på. Tilbake på jobb spør faktisk en kollega om jeg har tatt av noen kilo. Jeg regner med han er ironisk og fnyser det vekk.

Neste morgen, som er en lørdag, går jeg fra Hamar til Brumunddal og tilbake. Med nærmest desperate skritt.

Så kjære fastlege om du leser dette: Jeg er i gang, men det er mulig vi må snakke om psykologi ved neste legetime.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.