Men det var ingen ny Pluto barna hadde oppdaget mens de var på overnattingsbesøk hos bestemor, men noe som kanskje var enda bedre.

De hadde nemlig kommet over et turkis pengeskrin – et slikt skrin som var populært på 80-tallet. Det som gjorde funnet ekstra spennende var at det helt klart var noe inni det låste metallskrinet, og det var ikke vekslepenger det var snakk om.

Det som gjorde det ekstra pirrende både for barna og barnas far, altså meg, var at skrinets eier, og i alle fall eieren av innholdet av skrinet, var barnas mor. Fra den tiden hun var ei lita og uskyldig skolejente.

Utover helga tok nysgjerrigheten overhånd både for store og små. Det må nok dog sies at begeistringen og engasjementet fra skrinets eier ble mer og mer avdempet. Kanskje begynte det å dukke opp noen minner 30 år tilbake i tid om skrinets innhold?

Denne skepsisen ble ikke delt av resten av familien, som nå ikke kunne gå videre med livene sine uten å få avslørt skrinets hemmeligheter.

Så da ble det nok en tur til bestemor for å hente det berømmelige skrinet. Et låst skrin i metall uten nøkkel, men hva har man ikke kubein og hammer til?

Egon Olsen hadde nok gjort det ørlite mer elegant, men etter et par kraftige hammerslag fra min sønns hånd, spratt forsyne meg skrinet opp.

Og ja: Det var nok en grunn til at de håndskrevne lappene ble låst inn der i utgangspunktet...


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.