Det er lett å glemme hvor heldige vi er med tilgang til frisk luft og vakre turområder i det landet her. Jeg bor i Lillehammer, og trenger ikke gå lenger enn omtrent 500 meter før jeg står ved kanten av granskogen. Derfra kan jeg, hvis jeg vil, gå helt til Sverige uten å måtte tråkke på en eneste asfaltveg.

Samtidig er det fryktelig lett å bli distrahert av alt det spennende som er å finne på en skjerm. Lime fast ansiktet i den ene skjermen eller den andre. Timene flyr av gårde, uten at en merker det selv. Jeg er selv skyldig i å rote meg vekk i alt det spennende som er å finne på nettet. Du har en hel verden av opplevelser, underholdning og kunnskap som ligger åpent og tilgjengelig, og det er bare å ta for seg. Da er det vanskelig for en fyr med relativt dårlig impulskontroll å sette egne grenser.

Men så er det igjen veldig godt innimellom å ta seg en tur ut, besøke skogen eller gå opp på nærmeste knaus og nyte utsikten. Spesielt nå på høsten. Finne fram den styggeste ullgenseren som ligger gjemt bakerst i klesskapet, skjule den under en vindtett jakke med glidelåsen lynt opp over nesa, på med turskoa og rett ut døra. Opp og ut av sofaen, ut døra, opp den bakken der. Inn mellom trærne, ta den avstikkeren som ligger der. Kare seg fram mellom trærne, dukke under en grein og komme fram til et flott utsiktspunkt…

- Oj, her var det jammen fint! Nå må jeg ta en selfie, for å vise hvor fint det er. Også kan jeg jo passe på å skryte litt av hvor sprek jeg er… Mens jeg likevel har telefonen oppe, kan jeg jo sende en snap også. Sjekke facebook, der var det to meldinger… Det er kaldt nå, hva er temperaturen? Må jo se om det er noen spennende nyheter på nett også. Sjekkesjekke.

Plutselig har det gått en halvtime, og jeg har glemt alt av utsikten med nesa godt begravd nede i skjermen. Poenget med å komme seg ut har liksom forsvunnet litt. Jeg kunne jo ha lagt igjen telefonen hjemme. Men på den har jeg også skritt-teller. Så derfor…

#sprek#utpåturaldrisur#lifegoals#hjeeeeeeelp

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00