Hvor dum og naiv kan man være, har jeg tenkt i mitt ikke alltid så stille sinn.

Jeg skvatt derfor ikke så mye til da det tikket inn en tekstmelding fra banken her en dag: «Vi har oppdaget urettmessig bruk av ditt Visa-kort. Ta kontakt med banken din snarest».

Først tenkte jeg at selve meldingen fra banken var en svindelforsøk.

Jeg tok en kjapp kikk innom nettbanken for sikkerhets skyld, og kunne ikke se at det hadde forsvunnet noe som ikke kunne gjøres rede for.

En liten time senere kom nok en melding. Da ringte jeg banken og oppga saksnummeret som sto i SMS-en.

«Ehh. Ja. Har du handlet på noe som heter «Just food» i London?

Mat er jeg jo glad i, men jeg kunne avkrefte dette.

«Har du nylig oppgitt ditt Visa-nummer eller trykket på noen lenker?»

Da slo det meg. Mailen fra Netflix som førte meg inn på det som så ut som min personlige side, hvor jeg måtte oppdatere betalingsinformasjonen, noe jeg helt ukritisk faktisk hadde gjort.

Med flau smak i munnen måtte jeg tilstå dette.

«Da var det noen som forsøkte å svindle deg. De har forsøkt å overføre 72 pund, men vi stanset dem».

Jeg er altså med i klubben. Og har fått én ting mindre jeg kan le av.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.