Yrkesstolthet er viktig. Jeg synes den ubeskyttede tittelen «journalist» føles litt utdatert. Vi trenger en ny tittel, og i dag kan jeg presentere mitt beste forslag: «Språkmontør».

Vi journalister snekrer sammen de underligste saker, og er jo dermed på en måte håndverkere hele gjengen.

Fra og med nå vil det ikke være uvanlig at redaksjonens yngste må skrive alle sakene, mens fem kolleger står rundt og ser på, skravler, drikker kaffe og kommer med røffe tilrop. God, gammel ordning – velkjent fra utallige byggeprosjekter i kommunene. Gravejournalistikk, der altså.

Enkelte vil kanskje hevde at det bare legges ut tøys og rør på nettavisene, så da er det helt på sin plass at vi også titulerer oss som rørleggere. Og på samme måte som du ringer en rørlegger når doen din eksploderer, så kan du ringe akuttnummeret til den døgnbemannede språkmontørsentralen hvis du plutselig ser en beruset elg på bytur eller bare er sinna på naboens viltvoksende øyebryn.

Montørsentralen, tidligere kjent som redaksjonen, vil da umiddelbart kunne bekrefte at en av våre dyktige språkmontører sporenstreks vil fylle opp kassebilen med alle nødvendige redskaper – kulepenn, blokk og kamera – og rykke ut ved første anledning.

Språkmontøren vil etter planen ankomme omtrent neste torsdag mellom klokken 07 og 17. I dette tidsrommet må du naturligvis være hjemme og klar til å åpne døra.

Tilbake på sentralen sitter desk-elektrikerne fulle av spenning og tar imot alle de gnistrende tipsene som strømmer inn. Sk(r)iftlederen spankulerer rundt i blå lagerfrakk og røker pipe. Vi leker da ikke fabrikk!

Endelig kan jeg skrive på CV-en at jeg er håndverker – selv om jeg er omtrent like handy som en pakke potetmos klemt fast under en lastebil.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.