Det var ulidelig langt, kunne skrive 5 kilometer på skikortet. Premien var en flaske brus – på deling, vel framme på en av skihyttene.

Da jeg ble litt eldre begynte broder’n å gå skirenn. Far hadde fått førerkort og vi hadde fått Boble. Hver søndag gikk turen til et skirenn rundt i distriktet. Skiene ble godt surret fast på takgrinda. Mor fylte opp ryggsekken med haugevis av brødskiver og kakao på termoser. Det var ikke snakk om å kjøpe mat. Og mat måtte vi ha, for dagene ble ofte lange. Broder’n var såpass god at han alltid var blant dem som skulle premieres. De ble mye venting da alle utregningene ble jo gjort manuelt. Far hadde kjøpt stoppeklokke, både for sekundering og sjekke at sluttiden var riktig.

Da jeg ble litt større hadde vi bil med skistativ og strikker, som ble så tørre at de sprakk og skiene kunne fly sin egen veg. Senere ble det skiboks. Nå var jo utstyret blitt mange hakk bedre og dyrere og måtte tas godt vare på. Stua ble hver søndag forvandlet til smørebod. Slik ble broder’n fulgt opp til han ga seg, uten at jeg husker hvorfor. Men jeg husker alle gymsalene og all ventinga, så mine ski ligger fortsatt på hylla.

Men det slo meg sist helg, da vi skulle på søndagstur til Oslo. Den dagen var både Hedmark og Oslo ferdige med vinterferien. Allerede på E6 ved Midtstranda klokka 13.00 var det jevn trafikk som varte helt til Oslo. Bare noen svært få biler hadde ski eller skiboks på taket. Men: Hvor var skiene? Alle hadde vel ikke dem inne i bilen. -Nei, de står på hytta, kom det fra sjåføren. De kan jo ikke ha med seg både bortover ski, skøyteski, lange staver, korte staver, slalåmutstyr og brett.

Jeg ble stille en liten stund – og tenkte først, at nå begynner jeg å bli gammel. Men nei da, det er jo utviklingen som har gått fort!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.