Det har rent mye vann ned fra fjell og daler siden den gang. I hvert fall var det lenge siden vi hadde møttes, men ikke lenger enn at vi fortsatt dro kjensel på hverandre og følte vel en slags forpliktelse til å hilse. Og slå av en prat mer eller mindre på tomgang. Det gikk litt trått:

– Skatten min, sa han med hele tanngarden på vidt gap. Og slo ut med armene som om han sto i mål på landslaget i baklengs kurong med sidesleng. Det var noe tilsynelatende hjertelig over hele situasjonen, men det var bare utenpå: – Skatten min, gjentok han som om det var kona han tilfeldig møtte på fortauet. Men det var det jo ikke.

– Ja, god dag, kvitterte vi med tenna skjult bak stive lepper. – Står til med deg?

– Står til? For et spørsmål å stille på en dag som denne, må jeg si. Hallo – gikk det så bra med deg. da, liksom? – Tja, skal ikke klage, livet smiler og blåveisen blomstrer. Ska’kke klage. Enn du? Ikke så bra?

– Det var bra, helt til sist tirsdag, da ramlet plutselig alt.

– Hva skjedde? Brakk du beina eller noe sånt?

– Hallo: hørt om skattemeldingen? Den som før var en ren angivelse av seg sjøl. Har pyntet på navnet nå, men det ble ikke mye bedre av den grunn. Baksmell så det sang langt inn i minibanken. Med ett ble drømmen om et halvt års ferie på Bahamas lagt i kjeller’n. Den nye, men akk så dyre, «kona» ble avkledd pelsen og jaget på dør, og Jaguaren som skulle skinne i garasjen til alle naboers misunnelse, skinner ikke mye, for å si det sånn. Den gamle, rustne Skoda’n står fortsatt på felgen, avskiltet og parkert bak huset. Og du spør åssen det står til? Å nei, du, her snakker vi nedtur. Skatten min liksom …

Ha en skattefri helg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00