Det har rent mye vann ned fra fjell og daler siden den gang. I hvert fall var det lenge siden vi hadde møttes, men ikke lenger enn at vi fortsatt dro kjensel på hverandre og følte vel en slags forpliktelse til å hilse. Og slå av en prat mer eller mindre på tomgang. Det gikk litt trått:

– Skatten min, sa han med hele tanngarden på vidt gap. Og slo ut med armene som om han sto i mål på landslaget i baklengs kurong med sidesleng. Det var noe tilsynelatende hjertelig over hele situasjonen, men det var bare utenpå: – Skatten min, gjentok han som om det var kona han tilfeldig møtte på fortauet. Men det var det jo ikke.

– Ja, god dag, kvitterte vi med tenna skjult bak stive lepper. – Står til med deg?

– Står til? For et spørsmål å stille på en dag som denne, må jeg si. Hallo – gikk det så bra med deg. da, liksom? – Tja, skal ikke klage, livet smiler og blåveisen blomstrer. Ska’kke klage. Enn du? Ikke så bra?

– Det var bra, helt til sist tirsdag, da ramlet plutselig alt.

– Hva skjedde? Brakk du beina eller noe sånt?

– Hallo: hørt om skattemeldingen? Den som før var en ren angivelse av seg sjøl. Har pyntet på navnet nå, men det ble ikke mye bedre av den grunn. Baksmell så det sang langt inn i minibanken. Med ett ble drømmen om et halvt års ferie på Bahamas lagt i kjeller’n. Den nye, men akk så dyre, «kona» ble avkledd pelsen og jaget på dør, og Jaguaren som skulle skinne i garasjen til alle naboers misunnelse, skinner ikke mye, for å si det sånn. Den gamle, rustne Skoda’n står fortsatt på felgen, avskiltet og parkert bak huset. Og du spør åssen det står til? Å nei, du, her snakker vi nedtur. Skatten min liksom …

Ha en skattefri helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.