Du har sikkert hørt utsagnet, og du har antakelig også deltatt i sosiale sammenhenger der husdyr har vært samtaletema, og der en eller annen har slått frampå med at det eneste husdyret hun eller han er i besittelse av er en flokk hybelkaniner.

Og vi som tilbrakte mange år av vår ungdomstid på en hybel, fordi nærmeste videregående skole og nærmeste studiested lå et tosifret antall mil unna hjemstedet, har også god kjennskap til dette spesielle «dyret».

Noen opplevde det i den mest ekstreme utgaven, og noen bokstavelig talt dyrket det. Som en skolekamerat som en morgen åpnet døra til det kombinerte mat- og klesskapet sitt:

Ut galopperte et betydelig antall hybelkaniner, tett fulgt av friske skudd fra restene av et kålhode som virkelig hadde slått seg til og begynt å vokse.

Men i en foranderlig verden har også det med å vise fram hybelkaninene sine nå fått en ny dimensjon.

I flommen av nyheter om nyvinningen som har sett dagens lys, kommer det også en melding om at noen har funnet opp et skanningelektromikroskop som er helt rå på det å analysere ekstremt små partikler.

Her kan en finne svar på alt fra kvaliteten på innemiljøet til om boligen inneholder sopp eller fukt. Og ikke minst om renholdet i boligen er godt nok.

Og her kommer vi til poenget med å kunne vise fram sine hybelkaniner.

For dette nye apparatet med det lange navnet er også i stand til å ta svært høyoppløselige bilder som gjør det mulig å se nøyaktig hva en hybelkanin består av.

Så kan det bli spennende å se hvordan disse husdyrene egentlig ser ut. Og ikke minst om de er til å leve sammen med.

Kanskje kommer jeg dit at jeg ikke tør å slokke lyset om kvelden før jeg har hatt framme støvsugeren.

En kan jo aldri vite.

LES OGSÅ: Her finner du alle HAs muntre og melankolske God Dag-spalter fra de siste månedene

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00