Du har sikkert hørt utsagnet, og du har antakelig også deltatt i sosiale sammenhenger der husdyr har vært samtaletema, og der en eller annen har slått frampå med at det eneste husdyret hun eller han er i besittelse av er en flokk hybelkaniner.

Og vi som tilbrakte mange år av vår ungdomstid på en hybel, fordi nærmeste videregående skole og nærmeste studiested lå et tosifret antall mil unna hjemstedet, har også god kjennskap til dette spesielle «dyret».

Noen opplevde det i den mest ekstreme utgaven, og noen bokstavelig talt dyrket det. Som en skolekamerat som en morgen åpnet døra til det kombinerte mat- og klesskapet sitt:

Ut galopperte et betydelig antall hybelkaniner, tett fulgt av friske skudd fra restene av et kålhode som virkelig hadde slått seg til og begynt å vokse.

Men i en foranderlig verden har også det med å vise fram hybelkaninene sine nå fått en ny dimensjon.

I flommen av nyheter om nyvinningen som har sett dagens lys, kommer det også en melding om at noen har funnet opp et skanningelektromikroskop som er helt rå på det å analysere ekstremt små partikler.

Her kan en finne svar på alt fra kvaliteten på innemiljøet til om boligen inneholder sopp eller fukt. Og ikke minst om renholdet i boligen er godt nok.

Og her kommer vi til poenget med å kunne vise fram sine hybelkaniner.

For dette nye apparatet med det lange navnet er også i stand til å ta svært høyoppløselige bilder som gjør det mulig å se nøyaktig hva en hybelkanin består av.

Så kan det bli spennende å se hvordan disse husdyrene egentlig ser ut. Og ikke minst om de er til å leve sammen med.

Kanskje kommer jeg dit at jeg ikke tør å slokke lyset om kvelden før jeg har hatt framme støvsugeren.

En kan jo aldri vite.

LES OGSÅ: Her finner du alle HAs muntre og melankolske God Dag-spalter fra de siste månedene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.