Det gjelder om å kunne få et godt tak så langt ned som mulig. Helst aller nederst. Det er dit en må ned for å få med seg det som skal opp og ut. Men hvor er egentlig aller nederst? Det er i alle fall ikke så langt ned en rekker, egentlig et godt stykke unna der en skulle ha vært.

Det er bare å prøve på nytt. Først et lite forsiktig tak. Det hjalp ikke stort. Her må det nok tas langt mer kraftig i. Det er nødvendig å ta skikkelig fart for å komme lengst mulig ned. Ordentlig rennefart, for å bruke idrettsspråket. Men det var langt fra nok. Så det må et nytt forsøk til, enda hardere og med enda større fart. Og om det hjalp noe særlig? Langt ifra.

Men det er ikke bare å gi opp heller. Den som har hatt noe som har sittet fast langt nede i luftrøret vet at her er det ikke mye fred å få. Magemusklene bare fortsetter å jobbe. Det er ikke valgfritt å hoste. Kroppen tvinger bare fram ei ny hostekule, og ei til, og ei til. Til slutt sier kroppen nei. Er utslitt, orker ikke mer. Men det tvinger seg likevel fram ei runde til. Og enda ei.

Vinterens hittil mest solfylte og fine dager har vært tilbrakt i senga og på sofaen. Feberen og hosteanfallene har herjet dag etter dag. Planen for de nærmeste minuttene har vært å klare enda ei runde til med hosting. Kanskje kunne det være mulig å få tak i noe av det som sitter fast langt der nede?

Men i noen våkne øyeblikk har det også trengt igjennom litt nytt fra radio og TV, der det også har vært mye sykdomsprat. Idrettsutøvere, ledere, eksperter og andre som har vært meningsberettiget om det norske gullrushet, har nesten ikke hatt ord for hvor syke alle prestasjonene har vært. Dette var sykt bra, slo en lagkamerat fast etter at skøyteløperen Håvard Holmefjord Lorentsen hadde tatt gull på 500-meteren. En liten kommentar fra sengekanten: Å gå 500 meter på skøyter på 34 sekunder er ikke «sykt bra». Det er «friskt bra».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.