Forventningene var så store og jeg følte meg som jeg var ungdom igjen da jeg trakk på meg den alt for slitne fotballdrakten og satte meg i bilen.

Gutten jeg plukket opp var derimot nesten en ungdom, og sammen satte vi kursen mot Skien. Etter ni poeng på tre kamper var det ingen tvil i våre hjerter om at det var Viking som skulle bli helter i Telemark.

Tre og en halv time gikk som en lek, og gjennom Skien sentrum klarte jeg ikke å holde meg. Vi rullet opp vinduet begge to, satte den nykomponerte Viking-låten (som for øvrig høres ut som en russelåt med 80-tallsvibber) på full guffe. Vi lo og følte oss fri!

Etter å ha parkert ved stadion med det fengende navnet «Skagerak Arena» var det bare å følge lyden som kom fra puben like ved:

«Me kan kjøba Skien og gje den te Porsgrunn» ble det sunget. Det var ingen tvil om at (ironiske) medsupportere var på plass.

Å dra på slike kamper og gå litt hardcore. er som å dra på rockekonsert med favorittbandet ditt. I 90 minutter pluss tillegg går du inn i en slags kollektiv psykose. Du brøler, banner, fortviler, skriker og ler. Og du synger. Til stemmen spraker. Men du gjør det sammen med andre.

Og etterpå er du igjen 42 år og på vei inn i ditt ordinære liv. Etter nye 3,5 timer bak et ratt riktignok.

Sju timer i bil endte i 1-0-tap. Surt? Absolutt. Kjipt? Ja, veldig! Men er det da verdt det?

Oh yes. Og neste kamp er mye kortere. Drammen here we come!

LES OGSÅ: Her finner du alle God Dag-spaltene vi har publisert de siste månedene

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00