Forventningene var så store og jeg følte meg som jeg var ungdom igjen da jeg trakk på meg den alt for slitne fotballdrakten og satte meg i bilen.

Gutten jeg plukket opp var derimot nesten en ungdom, og sammen satte vi kursen mot Skien. Etter ni poeng på tre kamper var det ingen tvil i våre hjerter om at det var Viking som skulle bli helter i Telemark.

Tre og en halv time gikk som en lek, og gjennom Skien sentrum klarte jeg ikke å holde meg. Vi rullet opp vinduet begge to, satte den nykomponerte Viking-låten (som for øvrig høres ut som en russelåt med 80-tallsvibber) på full guffe. Vi lo og følte oss fri!

Etter å ha parkert ved stadion med det fengende navnet «Skagerak Arena» var det bare å følge lyden som kom fra puben like ved:

«Me kan kjøba Skien og gje den te Porsgrunn» ble det sunget. Det var ingen tvil om at (ironiske) medsupportere var på plass.

Å dra på slike kamper og gå litt hardcore. er som å dra på rockekonsert med favorittbandet ditt. I 90 minutter pluss tillegg går du inn i en slags kollektiv psykose. Du brøler, banner, fortviler, skriker og ler. Og du synger. Til stemmen spraker. Men du gjør det sammen med andre.

Og etterpå er du igjen 42 år og på vei inn i ditt ordinære liv. Etter nye 3,5 timer bak et ratt riktignok.

Sju timer i bil endte i 1-0-tap. Surt? Absolutt. Kjipt? Ja, veldig! Men er det da verdt det?

Oh yes. Og neste kamp er mye kortere. Drammen here we come!

LES OGSÅ: Her finner du alle God Dag-spaltene vi har publisert de siste månedene

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.