Det er en salig miks av profesjonell bringebær som har overlevd tidligere tiders organisert og yrkesmessig dyrking, og av diger villbringebær. Dom veks side om side i skråningen, og til tross for at je brenner ned bringen hver vår, kjæm dom opp att akkurat tidsnok til å velsigne mine sensommermiddager med dessert som er så stuttreist som du får det.

Itte får bæra gjødsel. Itte får a noe stell. Og det veks rikelig med brennesle imellom buskene, slik at en må kle seg opp som en astronaut for å plukke. Det er det verdt. Bringebæra mi er så biodynamisk og økologisk som det er mulig å få det. Den overlever på vatnet som blir den skjenket fra oven. Hvilket jo itte sjelden er relativt rikelig. Og på solglimt fra den samme oven. En noe sjeldnere opplevelse.

Je veit itte riktig når dette høstegenet slo inn. Je har itte alltid vært like god på det. Høst etter høst har kilovis med hemavle bær deiset i bakken og gitt næring til nye generasjoner bringebær. Som iblant er blitt dessert og iblant har litt samme resirkulerende skjebne. Denne høsten har je kjøpt frysebokser. Og je har vøri rau på fingertuppa opp til flere gonger. Noe av bæra har aldri nådd fryseren. Den har sklidd nedover i systemet mitt, druknet i vaniljesaus. Og en del av dem helt uten vaniljesaus, og. Naturen har utstyrt de røde, knudrete vekstene med en form for perfeksjon som nytes aller, aller best uten noen form for tilsetning. Så nå har je sikret meg hemdyrke bringebær til nyttårsdesserten. Og kanskje til et par gode viltmiddager i høst. Men det er fersk hu er best.

Og de dagene en kan plukke bæra rett i skåla. Det er de aller fineste.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.