Det er en salig miks av profesjonell bringebær som har overlevd tidligere tiders organisert og yrkesmessig dyrking, og av diger villbringebær. Dom veks side om side i skråningen, og til tross for at je brenner ned bringen hver vår, kjæm dom opp att akkurat tidsnok til å velsigne mine sensommermiddager med dessert som er så stuttreist som du får det.

Itte får bæra gjødsel. Itte får a noe stell. Og det veks rikelig med brennesle imellom buskene, slik at en må kle seg opp som en astronaut for å plukke. Det er det verdt. Bringebæra mi er så biodynamisk og økologisk som det er mulig å få det. Den overlever på vatnet som blir den skjenket fra oven. Hvilket jo itte sjelden er relativt rikelig. Og på solglimt fra den samme oven. En noe sjeldnere opplevelse.

Je veit itte riktig når dette høstegenet slo inn. Je har itte alltid vært like god på det. Høst etter høst har kilovis med hemavle bær deiset i bakken og gitt næring til nye generasjoner bringebær. Som iblant er blitt dessert og iblant har litt samme resirkulerende skjebne. Denne høsten har je kjøpt frysebokser. Og je har vøri rau på fingertuppa opp til flere gonger. Noe av bæra har aldri nådd fryseren. Den har sklidd nedover i systemet mitt, druknet i vaniljesaus. Og en del av dem helt uten vaniljesaus, og. Naturen har utstyrt de røde, knudrete vekstene med en form for perfeksjon som nytes aller, aller best uten noen form for tilsetning. Så nå har je sikret meg hemdyrke bringebær til nyttårsdesserten. Og kanskje til et par gode viltmiddager i høst. Men det er fersk hu er best.

Og de dagene en kan plukke bæra rett i skåla. Det er de aller fineste.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00