Et like sikkert sommertegn som at vepsen surrer og holder oss med selskap, er den bråe bevegelsen av min stefar som spretter opp fra middagsbordet, og den påfølgende lyden av lavmælt banning og gardintrappa som dras over gårdsplassen i respons.

Han har fått nok. Igjen. Som i fjor, og året før. Vepsen er ikke velkommen her i heimen. Invasjonen av den sort- og guluniformerte hæren og deres nyetablerte base oppunder takplankene anses som en dyp krenking av husstandens nøytralitetsønske. Nok skal være nok.

Våtstøvsugeren dras frem. Fylt til randen med spylervæske, og hensiktsmessig utstyrt med kjøkkentrakt gaffateipet til tuten står «Waspmaster 2000» klar til dyst. Aggressorene skal virkelig få kjenne General «Eisenhoovers» overlegne taktiske og militære makt.

Slagplanen er forberedt ned til minste detalj; ingenting overlates til tilfeldighetene. Med presisjon utarbeides den årlige Operasjon Buzzkill... V-dagen (vepsedagen) er her igjen. Vindhastighet, luftfuktighet og innflygningsbane tas med i beregning. General Eisenhower selv ville vært imponert.

Operasjonen iverksettes nøyaktig klokken 1700. Gardintrappa bestiges og kjøkkentrakta siktes inn på målet blant takplankene. I vepsens øyne er det en massakre på høyde med fjorårets slag ved Summe. Her er ingen nåde; intet rom for bestikkelser eller eventuelle avstikkere. General Eisenhoover står seirende.

Hvis det er så at «nød lærer naken kvinne å spinne», så er det meg ingen tvil om at nød også lærer stukken mann å oppfinne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.