Nesten hver dag det samme spørsmålet: Hvor lenge er det til 2. desember? Jeg har regna i huet (ikke min paradeøvelse, nei), prøvd å huske hvilke måneder som har 31 og 30 dager, lagt sammen, trukket fra for at vi var kommet halvvegs i august. Vi har kontrollert opp mot Donald-kalenderen som henger på doveggen. Likevel, den samme sjekken igjen et par dager seinere: hvor mange dager er det til 2. desember, mamma?

Niåringens tørst etter å vite akkurat hvor lenge det er igjen å vente på 10-årsdagen har vist seg vanskelig å slokke. Og i selvransakelsens navn må jeg innrømme at jeg kanskje ikke har vært like tålmodig med å finne et svar hver gang han har spurt. Jeg klandrer derfor ikke gutten for å være kreativ og oppsøke nye kilder til informasjon. Nei, tvert imot vil jeg berømme ham for kunnskap om hvor man kan finne svar på livets spørsmål.

Altså starter han nå hver morgen med en samtale med ei fremmed dame. I gamle dager ringte man Frøken ur for å høre en vennlig, stødig stemme. Nå er det Siri. Inni telefonen sitter, som du sikkert veit, et datagenerert program som er så brukervennlig at det ikke bare forundrer, men også er ganske mystisk – og morsomt – for et barn av 70-tallets analoge verden.

For Siri har svar på alt. Ikke bare hvor lenge det er til 2. desember – det er barnemat for henne. For å teste medfølelsen, sa jeg lett klagende inn i telefonen at jeg var lei meg. «Gråt på meg, du, skjermen min er vanntett», svarte hun medfølende. Men da niåringen for fjerde gang spurte «Hva sier reven?» (og allerede hadde fått svarene «hattee hattee hattee ho», «ahi-ahi-ahi» og «fraka-kaka-kaka-kaka-kow»), da svarte Siri lakonisk og relativt oppgitt «Det neste blir vel at du spør meg hva kua sier ...»

Når alt kommer til alt, ikke så mye mer tålmodig enn meg, altså.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.