Det skurrer over høyttalerne i kabinen og flyvertinnene stiller seg opp. Hvis noen kan beskrives som uttrykksløse, må det være denne gjengen. Og de har min fulle forståelse. Hvem ville ikke slitt med å grave fram motivasjon og glød når man terper på festing av setebelter for 748. gang? Foran døve ører hos et «publikum» som insisterer på å ha solbrillene på inne, og allerede har tatt to ferieglass med hvitvin etter innsjekk på Gardermoen?

En gang i tida fløy vi så sjelden at vi faktisk trengte denne påminnelsen hver gang. Om hvordan man blåser opp flytevesten med røde sugerør hvis den automatiske snora ikke funker, om nødutgangene, to foran, to bak, to over vingene. Nå er nordmenn i lufta oftere enn de har bakkekontakt og bruker tida på flyet til å uffe seg over andre passasjerer og himle med øya over noldusene med for mye håndbagasje. Nå surfer vi ignorant på ipadden, leser pocketbøker kjøpt på Ark i avgangshallen og tar ikke av øretelefonene før den svenske purseren kommer og fjerner dem med makt for at vi skal høre dem si «setebeltet festes, strammes og åpnes slik».

Norwegian har gjort det enkelt, tatt ydmykelsen bort fra flyvertinnene og laget en tegnefilm i stedet. Med en dame i hovedrollen, så tynn at hun er i større fare for sultedøden enn flystyrt.

Men på SAS står de der, utfører sin stumme macarena-dans til det ferdiginnspilte båndet på høyttaleren. Som en universell bruksanvisning i kroppsspråk, gyldig på spansk, tysk, norsk og mandarin. «Følg de selvlysende stripene langs midtgangen».

We couldn’t care less. Bortsett fra det med oksygenmaskene, da. Er det noe vi garantert kommer til å huske, er det å ta på oss vår egen først.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.