Her sitter jeg og leser om hvitbukpetrell, himalayabylbyl, lappiplerke, joer, lammegribb, klittlitzo, hvitbrynfrankolin, ascensionfregattfugl, bajkalbekkasin, eremittskogtrost, diderikgjøk, hemlokkparula, fjæreplytt, gaffeltyrann, gluttsnipe, rødnebbtropikkfugl, brakksvale og rustvarsler. Sistnevnte kan visstnok observeres i nærheten av franske biler.

De nevnte artene er riktignok sjeldne på våre trakter, men de siste ukene har nabolaget mitt vært besøkt av en fascinerende bande: I toppen av den høyeste grana sitter nemlig en gjeng med sidensvanser med frekk pønkesveis og generelt bøllete oppsyn.

Det morsomste med sidensvansen er at den er en jævel til å ruse seg. Den korpulente rockabilly-fuglen er nemlig svært glad i fermenterte bær, noe som kan gjøre den så beruset at den mister evnen til å fly.

Hvis du plutselig hører infernalsk plystring og fnising i hekken, så kan det rett og slett være en gjeng med rampete sidensvanser som har gått amok i bærbuskene dine, og som nå sitter fast på bakken.

Fulle som sjømenn vaier de rundt og skriker obskøne vokaler i retning små meiser mens de gjør fra seg på de mest upassende steder.

Dagen derpå beskrives sidensvansen som «vaktsom og nokså nervøs i framferden» – og det burde vel høres kjent ut for alle som har vært på fest kvelden før.

Men: Sidensvansen har et hemmelig våpen. Den har nemlig en usedvanlig velutviklet leverfunksjon som takler bakrusen meget effektivt. I løpet av kort tid er den tilbake i toppform.

«Et forbilde!», utbrøt en munter kollega da hun fikk høre om luftas freidige og høyst rutinerte fyllefant.

Vi har åpenbart mye å lære av våre fjærkledde venner. Ta godt vare på dem!

LES OGSÅ: Forrige ukes God Dag-spalte - "Ornitologer i varetekt"

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.