Du veit, gutter i sin beste alder, midt mellom barn og ungdom, som plutselig er 30 centimeter for lange, som veit mer enn vi skjønner, men skjønner mindre enn de selv tror. Gutter som synes det meste er «sånn passe» – og en del ting er ganske flaut.

Jeg har selvfølgelig tatt noen hint om hva som sømmer seg for mødre og hva gutta ønsker, så jeg begynte med å skippe kjapt fra P2 til P3 på bilradioen for å finne passende musikk. Og fikk servert denne utfordringen over høyttalerne: «Ja, det er mange som liker å bli slikket eller fingret, og som tenner på at ...».

Jeg catchet umiddelbart at vi var så heldige å treffe midt i NRKs faste program «Juntafil» – torsdager fra kl. 17 til 19, der altså. Og den gjengen legger ikke fingrene imellom, i folkeopplysningens navn – og bra er det, for all del. I P3s informasjonsprogram om sex og samliv er de prisverdig åpne, fullstendig uten hemninger og med stort rom for alle slags spørsmål fra lytterne. Bra!

Fullt så avslappet ble det dessverre ikke håndtert av meg. Jeg reagerte instinktivt for å begrense flauhet hos både unger og voksen og skrudde av radioen med et panisk rykk. Det ble dørgende stille i bilen. Jeg vurderte å sjekke speilet for å se hvordan baksetepassasjerene reagerte, men falt raskt ned på valget om ikke å oppsøke noens øyne. Aller minst min egen sønns. Jeg var nysgjerrig på om jeg ville møte rødmende ansikt, himling med øynene, en lattermild gjeng eller uskyldige gutter som ikke hadde hørt – eller skjønt – hva som ble sagt på radio. Men vi lot det ligge.

Jeg prøvde meg i alle fall ikke på forklaringen søstera mi fikk høre som unge, da hun spurte hva som foregikk i en sexscene på film: «De prøver å gjenopplive ei dame som er brannskadd».


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.