Kjøreturen til Tønsberg er fin. Vet du hvor mange tunneler du må gjennom når du kjører sørover fra Hamar?

Tjueseks!

Anyway: Trygt framme i den lune byen er det deilig å sjekke inn på hotellet. Jeg er rimelig klar for en god natts søvn før lørdagens bryllup.

Allerede ved nitiden tar jeg kvelden. Søvnig spaserer jeg tilbake fra restauranten mens jeg fikler for å finne nøkkelkortet.

I døra holder jeg på å kollidere med en ivrig fyr som kommer hastende i full fart. En liten kar med store øyne. Svart hår, syltynne bein, sliten jakke, værbitt.

«Han der lignet da veldig på han rocker’n! Petter Baarli …?»

Jeg tenker ikke mer over det – og kollapser på puta. Søvnen er rett rundt hjørnet. Men så skjer det noe:

«ÉN, TO, TRE, FIR!!»

Det kjennes ut som om noen har montert et løpsk slagbor under madrassen min.

«I KJØLESKAPET HJEMME ER DET ØL!»

Jeg hadde rett: Petter Baarli er gitaristen i Valentourettes, og denne kvelden har bandet bestemt seg for å opptre mindre enn 50 meter fra hotellvinduet mitt.

Alle som har hørt Valentourettes, de vet at bandet spiller HØYT. Senga flytter seg et par millimeter for hvert drønn fra basstromma. Lenge før ekstranummeret har jeg ufrivillig forflyttet meg helt bort til døra.

Det er som å få den dårligste lugaren på danskebåten; rett ved maskinrommet – bare fem ganger mer bråkete. Det er jo en grunn til at køyene på Stena er boltet fast.

Det synges om mer øl. Enda høyere nå. Klokka er knapt ti; gutta er så vidt i gang.

«ØL-ØL-ØL-ØL-ØL-ØL-ØL-ØL-ØL!»

Heldigvis oppdager jeg at jeg har minibar – enhver ensom manns livredder. Kanskje finnes det noe der inne som kan hjelpe på nattesøvnen – eller i hvert fall gjøre ventetiden lettere?

«I KJØLESKAPET HJEMME ER DET ØL!», hører jeg nok en gang.

I minibaren finner jeg én liten flaske:

Bonaqua. Naturell.

Det er omtrent så mye sex, drugs & rock ’n’ roll som finnes i livet mitt akkurat nå.

LES OGSÅ: Vi endte opp i baksetet på en Volvo ...

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.