Selv fikk jeg min dose i et apotek på Bali.

Jeg hadde allerede tilbrakt to uker i sørøstligere strøk. Den første solbrente huden hadde skallet av, og jeg hadde fått «farge» (noe midt mellom egghvit og fersken på Jotuns skala). Jeg var klar for å starte jakten på 1835 Nougat.

Det er imidlertid lite ved kroppen min som skriker «sydhavskonge», så en form for beskyttelse mot strålene måtte jeg ha. Rett innenfor døra til apoteket ble jeg møtt av tre balinesere. De sto oppstilt ved siden av hverandre, klare for å utøve intens service. Jeg lusket bort til en bugnende hylle med både oljer og kremer, og en av apotekerne tok stilling knappe 15 centimeter unna. «SUNSCREEN?» nesten ropte hun, og noe forfjamset mumlet jeg at jo, det kunne jeg tenke meg. «WE HAVE THIS AND THIS» fortsatte den skarpstemmede og viste meg to alternativ – det ene faktor 50, og det andre faktor seks. 9918 Klassisk hvit og 0256 Signalrød var altså det hun kunne tilby.

Blikket mitt søkte seg fram til en mer fristende flaske med faktor 15 og de herligste gulrotekstrakter. Ifølge emballasjen skulle den gjøre meg sommerbrun på rekordtid. Balineseren som ved min side sto, ville det imidlertid annerledes. «WE HAVE THIS AND THIS» gjentok hun enda høyere idet jeg strakte meg mot gulrota. Den hjelpsomme balineser viftet fortsatt med nummer seks og 50.

Jeg ble ikke særlig brun på den turen. Jeg måtte jo bare takke ja til en tube ugjennomtrengelig, hvit gugge uten fnugg av gulrot. Men 1835 Nougat eller ikke: Til sjuende og sist er jeg bare glad for at det kun var solkrem jeg skulle ha på det apoteket.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.