Hva er det med setningen: «Kjør hengeren på et verksted og få fiksa den kontakten» som er totalt ubegripelig? Husets mann ser forundret ut og blikket avslører at det ikke ringer noen bjelle ved lyden av det jeg trodde var helt vanlige norske ord. Jeg kunne like gjerne ha snakket gresk, responsen hadde vært den samme.

Problemet ble «løst» da vi solgte bilen med hengerfeste. Men for et års tid siden var det tilbake. Ny bil, nytt hengerfeste, ny type kontakt. Jeg prøvde igjen: «kjør hengeren på et verksted og ...» En del turer bakvegen til gjenvinningsstasjonen senere, kom husets mann plutselig på (helt av seg selv) at det var på tide å få gjenopprettet kontakten mellom henger og bil. Og med en skeptisk frue (altså meg) på slep, svingte han innom – ikke et verksted – men Biltema!

«Det får du til» sa ekspeditøren. Mannen tok imot deler og instruksjoner og nikket overbevisende til ubegripelige fraser om 7-poler og 13-poler. Kona til mannen (altså jeg) så langt fra like overbevist ut, han skjønner jo ikke ordet «verksted» en gang.

Foreløpig har det blitt med innkjøpet, om det er skrutrekker eller selvtillit som mangler for å ta prosjekt «bli lys» et steg videre har jeg så langt ikke brakt på det rene. Men jeg har tenkt litt på hvordan noen butikkansatte utvikler kompetanse som menneskekjennere gjennom år med kundebehandling, mens andre åpenbart ikke gjør det.

Den endelige bekreftelsen på det kom da mor (altså jeg) og datter stakk innom Husfliden for pris og råd om justering og montering av datterens bunad. «Dere kan gå på kurs og montere selv» sa damen.

Sjansen er faktisk større for at vi monterer kontakten på biltilhengeren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.