Hva er det med setningen: «Kjør hengeren på et verksted og få fiksa den kontakten» som er totalt ubegripelig? Husets mann ser forundret ut og blikket avslører at det ikke ringer noen bjelle ved lyden av det jeg trodde var helt vanlige norske ord. Jeg kunne like gjerne ha snakket gresk, responsen hadde vært den samme.

Problemet ble «løst» da vi solgte bilen med hengerfeste. Men for et års tid siden var det tilbake. Ny bil, nytt hengerfeste, ny type kontakt. Jeg prøvde igjen: «kjør hengeren på et verksted og ...» En del turer bakvegen til gjenvinningsstasjonen senere, kom husets mann plutselig på (helt av seg selv) at det var på tide å få gjenopprettet kontakten mellom henger og bil. Og med en skeptisk frue (altså meg) på slep, svingte han innom – ikke et verksted – men Biltema!

«Det får du til» sa ekspeditøren. Mannen tok imot deler og instruksjoner og nikket overbevisende til ubegripelige fraser om 7-poler og 13-poler. Kona til mannen (altså jeg) så langt fra like overbevist ut, han skjønner jo ikke ordet «verksted» en gang.

Foreløpig har det blitt med innkjøpet, om det er skrutrekker eller selvtillit som mangler for å ta prosjekt «bli lys» et steg videre har jeg så langt ikke brakt på det rene. Men jeg har tenkt litt på hvordan noen butikkansatte utvikler kompetanse som menneskekjennere gjennom år med kundebehandling, mens andre åpenbart ikke gjør det.

Den endelige bekreftelsen på det kom da mor (altså jeg) og datter stakk innom Husfliden for pris og råd om justering og montering av datterens bunad. «Dere kan gå på kurs og montere selv» sa damen.

Sjansen er faktisk større for at vi monterer kontakten på biltilhengeren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00