Mens du likevel går der og speider, og kikker høyt og lavt, så kan du jo sende en aldri så liten tanke eller to til de søte små, men akk så nebbete, skapningene. Som uten å fortrekke en mine tripper fjærlett omkring tilsynelatende uten mål og mening.

Men vi vet bedre. Vi vet hva denne bevingede dumskallen faktisk holder på med: Han, eller hun, leter etter noe å spise, noe som kan minne om mat. Det er ikke så farlig hva det er, hva det smaker, eller ser ut som, bare det med noen enkle knepp kan snappes opp og finne vegen fra nebb til mage.

Vi kan ikke slutte å undre oss over denne skapningen, som går der og tripper i snø og regn og på beinkald mark. Noen steder er det til og med bent fram hålke uten at det ser ut til å få den lille skallen på andre tanker. Han eller hun tripper der uten sko på føttene, ikke så mye som en sandal som kan beskytte de syltynne beina mot bitende kulde. Ikke en genser på kroppen, ikke en vott på nesa eller lue på hodet. Bare noen skarve fjær som umulig kan være til nytte for noe som helst. Unntaket er tiuren som aldri tar sine snøsokker av, klokelig nok. De andre burde reist for lengst.

Fugler er noen merkelige dyr og nå i helgen skal de telles og føres inn i manntall alle som en, og helst de som befinner seg i hagen hos folk. Trost og sisik, gjøk og stær, kråke og skjære undulat og papegøye, gnu og bøffel, skriv dem ned og få dem i boka først som sist. Og skulle du treffe på en med beksøm på føttene og leggingser til oppunder buken, så ta for all del et bilde og send det til avisen. Vi liker sånt.

Ha en bevinget helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.