Livet er for kort til å lunte rundt i en Golf. Jeg har derfor bestemt meg for å realisere drømmen om å kjøpe lastebil. Etter å ha blitt miljøskadd av en kvinnelig bekjent fra det tunge rånermiljøet på Toten, har jeg nå blitt Scania-frelst. Her skal det være svensk, og helst en S730 med 16,4-liters V8-motor som spiser elbiler til frokost. Her nytter det ikke å komme med no’ Volvo eller Mercedes; her er det Scania som gjelder. Jeg skal selvsagt ha sånne schvære eksosrør som stikker opp bak førerhytta og lager masse lyd. Kjekt å ha når man skal skremme vekk lusekjørere i vegkryss.

Men hva skal man egentlig med en semitrailer, spør du kanskje? Tenk så praktisk, da! Når man skal storhandle på Ikea eller kjøpe øl til helga, så kan man bare rygge inn og beslaglegge 10–12 parkeringsplasser, for så å fylle bilen med alt man trenger. Ved å laste opp hele hengeren slipper man å kjøre mange turer, og sånn sett sparer man miljøet. I helgene er vel ingenting bedre egnet til roadtrip enn nettopp en diger lastebil. Stor og komfortabel, med egen seng, TV og alt annet man trenger for en weekend på bensinstasjonen på Otta. Der kan jeg hamstre Scania-vimpler og Wunderbaum før jeg nyter den eksklusive tilgangen til «Truckers Club», eller hva det nå heter for noe. Fra den svette skinnstolen kan jeg le hånlig av alle stakkarene som sitter inneklemt i de små blikkboksene sine på utsiden.

Ulempen er kanskje at drivstoffutgiftene er noe høye. Kjøpesummen er heller ikke helt i henhold til budsjettet, men jeg kjenner en type i banken, så det ordner seg. Jeg kan fylle opp bilen med folk og arrangere tidenes harryfest. Da snakker vi full trøkk (full truck)... Hø hø hø. Det blir jo rene hjulaften... Åkei, jeg må jobbe mer med sluttpoengene, men hvem bryr seg så lenge jeg kjører den største Scaniaen. Vrooom, vrooom!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.