Du kunne gå tel’n Åge. Han holdt til i andre etasje over kiosken hass Jarle Sandvold, der dom hadde lakrispiper og softis og ei kaffekvern som luftet som en liten bit av himmelrike. Hvis det er ei luft je gjerne skulle hatt på flaske og kjent på av og tel, så er det den.

Lenger ned i Storgata klipte Einar og Finn gutter og menn. Dom hadde plakater på veggen fra Wella med bilder ta menn med fine sveiser. Langs vindusrekka ut mot sentrum var det ventestoler. En kom gjerne litt tidlig når en skulle åt frisørn. Der kunne en sitta og sjå på flasker med blått og brunt og rødt innhold, og noen av dom sto det svarte plastkammer parkert oppi. Kvitlakkerte barberstoler med svarte puter i tjukt skinn kunne jekkes opp og ned med beina, og på et ørlite skilt over kassa sto det Durex. Det tok mange år før vi gutta skjønte hva det var reklame for.

Je hadde krøllete, kopete hår som det itte gikk an å laga noen slags tøff sveis ta, syntes je den gongen. De andre gutta hadde piggsveis og noen andre tøffe varianter, mens stålulla mi den tugge seg rundt nepa og levde sitt eget liv.

Hadde je kunnet å tegne, kunne je enkelt skissert opp i detalj åssen disse herresalongene så ut. Det var et eget univers, en første flik av manndom for gutter på sykkel etter skolen. Og hadde je hatt plass, skulle je hatt en slik frisørstol. Bare for å sitte i den. En koloss i stål og lær, bygget i Chicago sikkert. En ta frisørstola fra herresalongene i Storgata. Skulle je gjerne hatt.

Ja, også kaffekverna hass Jarle Sandvold, da.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.