Kanskje vi skal spise ute i kveld? Det var lørdag formiddag, og forslaget kom fra Herr Glom. Fru Glom så øyeblikkelig for seg en treretters på hvit duk og kastet seg på. Men da kvelden kom, novembermørket pakket seg rundt huset og Herr Glom dro fram sjøstøvler, hodelykt og grillbestikk, ble hun brått usikker på om forespørselen kanskje var ment hakket mer bokstavelig enn først antatt.

Rosene er for lengst avblomstret, og eplene har falt til jorden, men i barndomshjemmet haler og drar Herr Glom i sommeren. Da klokka nærmet seg 22 denne lørdagsaftenen travet han derfor ned trappa til hagen med en raus filet i favnen, strenet bort til grillen og fyrte opp.

I duskregn og tre friske plussgrader sto han der smørblid og snudde og vendte på kjøttbitene, som glinset vakkert i lyset fra lykta. Rundt ham var det stupende mørkt. For å holde motet oppe hadde han sneket med seg et ørlite rødvinsglass, sånn at han skulle ha litt å kose seg med mens den umiskjennelige lukta av grillmat la seg over nabolaget.

Vi sto i stuevinduet og tittet ut på ham. «Det er vel kanskje litt kaldt ute», sa Fru Glom og skyndte seg å dekke kjøkkenbordet og bre utover rikholdig med tilbehør, i frykt for at også serveringen var tenkt å foregå under åpen himmel. Når det ikke ble middag ute, skulle hun i alle fall ikke spise ute!

Det siste hadde heller ikke Herr Glom planer om. Han kastet av seg lykt og grilljakke og kom heldigvis inn i varmen med både kjøtt og rødvin. Noen villmarkens sønn er han heldigvis ikke.

Nå lekes det med tanken på å grille juleribba ute i hagen. Det må vi komme tilbake til. Det er vel grenser for hvor langt man kan tøye sommeren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.