Jeg blar i bunkene igjen. Jeg har tatt sommeren 2018 i hånda, takket den for hva den ga av kvelder og netter under rosa himmel. Og trukket inn igjen.

Alt til sin tid, sant. Det finnes en tid for alt. Sommeren hadde kanskje ikke vært riktig så mye sommer om vi hadde den hele året. Så jeg prøver å omfavne det som årstiden byr på. Utvilsomt er det høst utenfor vinduet mitt. Rogna henger tung og sliter med å bære klasene som henger ned under blader som for ikke så lenge siden var knallgrønne. Nå har de fått et lysegult skjær med små, røde striper i. Kattene som jeg knapt har sett siden mai har inntatt hvert sitt hjørne i sofaen. Og antas å bli der til april-leitet.

Så det er dags for å bla i bunkene igjen. Det er tid for å trekke fram vinylen. Tid for å spelle de platene som er kjøpt, men fortsatt ikke lyttet til. De som tapte mot endeløse sommerkvelder og lyden av ingenting. Nå skal de ut av plast-coverne sine og få gjøre det de ble skapt til. Snurre rundt, sende vibrasjoner opp gjennom en stift og inn i øregangene mine.

Jeg puttet beina mine i strikkesokker og ned i et par langstøvler. Gikk meg en tur rundt nedi skogen, bare for å kjenne den litt rå, høstlige lukta av jord og lauvverk som råtner på bakken. Det er en fin parfyme å fylle lungene med før man går inn igjen og blar i bunkene. En mann som kan kjenne det lukte friskt og ute av genseren sin, er en privilegert mann. Når han så premierer seg sjøl med Gram Parsons, og tankene forsvinner ut til det bålet i California-ørkenen. Da er vi der vi skal være mens september forsvinner i bakspeilet og jeg stirrer den hvite djevelen i aua.

For han kommer jo. Men det hjelper på for den som har tørr bjørkeved og bunker å bla i.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00