Jeg blar i bunkene igjen. Jeg har tatt sommeren 2018 i hånda, takket den for hva den ga av kvelder og netter under rosa himmel. Og trukket inn igjen.

Alt til sin tid, sant. Det finnes en tid for alt. Sommeren hadde kanskje ikke vært riktig så mye sommer om vi hadde den hele året. Så jeg prøver å omfavne det som årstiden byr på. Utvilsomt er det høst utenfor vinduet mitt. Rogna henger tung og sliter med å bære klasene som henger ned under blader som for ikke så lenge siden var knallgrønne. Nå har de fått et lysegult skjær med små, røde striper i. Kattene som jeg knapt har sett siden mai har inntatt hvert sitt hjørne i sofaen. Og antas å bli der til april-leitet.

Så det er dags for å bla i bunkene igjen. Det er tid for å trekke fram vinylen. Tid for å spelle de platene som er kjøpt, men fortsatt ikke lyttet til. De som tapte mot endeløse sommerkvelder og lyden av ingenting. Nå skal de ut av plast-coverne sine og få gjøre det de ble skapt til. Snurre rundt, sende vibrasjoner opp gjennom en stift og inn i øregangene mine.

Jeg puttet beina mine i strikkesokker og ned i et par langstøvler. Gikk meg en tur rundt nedi skogen, bare for å kjenne den litt rå, høstlige lukta av jord og lauvverk som råtner på bakken. Det er en fin parfyme å fylle lungene med før man går inn igjen og blar i bunkene. En mann som kan kjenne det lukte friskt og ute av genseren sin, er en privilegert mann. Når han så premierer seg sjøl med Gram Parsons, og tankene forsvinner ut til det bålet i California-ørkenen. Da er vi der vi skal være mens september forsvinner i bakspeilet og jeg stirrer den hvite djevelen i aua.

For han kommer jo. Men det hjelper på for den som har tørr bjørkeved og bunker å bla i.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.