Festen er over, det er tomt for kaker. Slutt på leken. Sorry folkens, «pool’s closed».

Jeg skjønte det nylig da jeg våknet klokka seks på morgenen, og frøs under dyna. Og da jeg gikk ut for å starte bilen, og ruta var full av kondens. På dørstokken innså jeg resignert at jeg måtte snu for å ta på lue. Jeg frøs faktisk. Jeg har for lengst gitt opp å gå i t-skjorte uten noe utenpå. Høsten kommer, nådeløst.

Vi har gått fra en lang, tung vinter nærmest rett inn i tre måneder med svettetokter og heteslag. Ett eller annet må ha skjedd med mitt indre termometer. Mellom det å være innpakket i to lag med ull, via å svette bort i selv den tynneste skjorta, til å hutre og fryse nå så fort kvikksølvet i gradestokken finner på å trekke seg tilbake under 15-tallet.

Jeg kan huske den gangen jeg kunne takle årstidene greit. Standardantrekket på ungdomsskolen var olabukse og hettegenser, uansett om det var november eller mai måned.

Nå må jeg innrømme at tanken på å gå ute uten dunjakke i minusgrader, eller å i det hele tatt gå ute i minusgrader, eller i det hele tatt å stikke nesa over dyna med minusgrader ute, får det til å gå kalde grøss gjennom meg.

For det er jo ikke egentlig kaldt ennå. Gradestokken viser i skrivende stund 14 grader. Og det er vel ingen tvil om at vi skal under null i god tid før jul. Men hvis jeg skal fortsette på denne måten, blir jeg nødt til å skaffe meg flere par med ullundertøy. Og ha dem på, alle på en gang.

Hvis du ser en tykkpolstret vaggende skikkelse på gata i høst, ikke fortvil! Det er bare meg.

På jakt etter nærmeste varmestue.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.