Jeg er oppe i tre provisoriske rundkjøringer for å komme til nærbutikken min nå. Det kreves planlegging for å sikre det daglige brød til husbonden, og det daglige, noe mindre velduftende måltid bestående av kjøtt fra gud vet hva til pus. Ikke sjelden står det minst en diger dumper på tvers, og det har hendt at jeg har kommet for sent på jobb fordi jeg glemmer å legge inn rundkjøringsmarginen man må ha i disse tider.

I HA-huset i Grønnegaten rister og durer det jevnlig. De siste 10 årene har vi levd relativt konstant med følelsen av at tyskerne er på gang igjen, og det er sjelden en dag uten at det går et arbeidslag med elektrikere og rørleggere og håndverkere gjennom redaksjonslokalene.

Og slik er i grunn hele Hedmarken nå, føles det som. Det er noen som bygger og borer over alt, å være helt vanlig innbygger i Hamar-området og i Ringsaker, det er litt som å være med i en episode av Fraglene. Hvis du husker den fra 80-tallet. Om du husker serien, husker du kanskje også doserne. Disse skapningene som alle var likt antrukket med hjelm og anleggsklær. Som bygger hele tida. Sånn føles det på Hedmarken akkurat nå. Som om vi er med i en episode av Fraglene.

Alt blir sikkert kjempefint når det en gang står ferdig. I et land der vi knapt har bygget verken jernbane eller veger siden Skibladner ble sjøsatt og jernbanen til Eidsvoll ble åpnet, så må vi bare være glade for at det skjer litt. Men jammen hadde det vært deilig med noen byggefrie dager iblant. Helt uten humper og dumper og støv og møkk og boring og bråk og gule og røde og blå hjelmer og rundkjøringer og trafikklys og dumpertrailere på tvers. En helt vanlig vegstubb hadde vært deilig. I grunn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.