H for Husquarna. Rotta går på strøm og sørger for å holde hagen klippet og stelt mens eierne er på jobb og sikkert gleder seg veldig til å komme hjem til nyslått plen.

Lukta av gras som akkurat er slått er en av sommerens velsignelser. Etter to uker med regn hadde plena mi fått små anstrøk av høy som ventet på ljåen. Så oppsamleren ble parkert og bioklippen la igjen små, tynne striper av gras. Det durer fint i Briggs og Stratton, og sangen av kniven som går rundt og rundt under klipperen er blues for en sommerkveld. Tolv takters 95 oktan blyfri blues.

Alt dette, tenker jeg mens jeg sitter på klipperen og klør et myggstikk så jeg nesten glemmer å svinge der plena går over i skråning. Vi ska itte ned dit, ned i brennesle og ballblom. Alt dette går de glipp av, de som har kjøpt seg ei sånn glassfiberrotte som kryper uttrykksløst rundt i hagan og spiser gras kontinuerlig. I en hage nedi byen gikk jeg forbi ei sånn rotte som hadde kjørt seg fast i bløtt gras, og sto med hjulspinn og drøvtagg seg ned i mosen. En svak summing avslørte at den sikkert lengtet inn igjen i det jålete GPS-baserte skjulet sitt.

Briggs og Stratton putrer meg rundt på førstegir. Ei humle prøver å klamre seg fast på panseret, men det glipper. Jeg har iskaldt vatten på flaske og kan fornøyd skue ut over plen der pen lengde igjen er etablert. Ei grønn, fin flate. Som lukter av juni og ferie til gode.

Alt dette. Tenker jeg. Går de glipp av, de som har de små rottene krabbende rundt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00