Dagen før hadde jeg sørget over hans død. Nå lå flere av hans livsverk og riller revet i filler og ødelagt for alltid. Jeg vet ikke om jeg skal rase, le eller gråte, men blikket fra logrende syndebukker mildner symptomene noe.

Katastrofealarmen går når 16-åringen møter meg på trappa med favnen full av revnete platecover og restene av det som hadde vært kostbare, antikke eplekasser:

– Pappa, du bør ikke gå opp på gutterommet ditt riktig ennå.

Guttungen går inn i rollen som fredsmegler med imponerende overbevisning. Han har garantert lest om kadaverdammen i Øvre Vang og frykter nå det verste.

Trappa tas i tre solide klyv og låtene «Dogs On the Run», «Rebels» og «Two Gunslingers» farer gjennom nervesystemet mitt. Rett innafor døra ligger halvparten av Tom Petty og beina til Bruce Springsteen. I et hjørne ligger den ene puppen til Dolly Parton og cowboyhatten til Johnny Cash.

Kun rustne spiker er igjen av eplekassene. I stativ midt på golvet står en Gibson-gitar uberørt av bikkjetenner og jeg er på gråten av lettelse. Vanligvis hviler mine dyrekjøpte Nashville-boots på toppen av den ene eplekassa med langspillplater i. I dag har jeg cowboyskoa på beina. «You Get Lucky», sang Tom Petty.

Fredsmegleren på 16, som vanligvis ikke plukker opp så veldig mye fra golvet, hadde gjort en kjempeinnsats. Han hadde rukket å bære ned restene av Tom Waits, John Lennon og eplekassene.

Slik går det når to innestengte labradorer kjeder seg med «Jailhouse Rock» i åtte strake timer.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.