De tok tydeligvis ingen sjanser og hadde rammet inn gågata med sperringer og mennesker i refleksvester passet på at ting gikk passende for seg.

– Hvor mange har den kjørt på, spurte jeg refleksmannen litt kjekt.

– Den stoppet for en som var litt for nærgående. Den er nok bedre å kjøre enn både du og jeg, sa han.

Snakk for deg selv, tenkte jeg, før riper i lakken dukket opp i mitt sinn, og jeg nok måtte erkjenne for meg selv at han sannsynligvis har helt rett.

– Og dette er bare begynnelsen vet du. Snart sitter det roboter som gjør alt saksbehandling og greier. Du legger inn ting i skjemaet og pang på et minutt har du vedtaket i hånda, fortsatte mannen.

Han har jo helt rett, tenkte jeg. For når busser kjører rundt uten bussjåfører, hva er det da disse robotene ikke kan gjøre, og hva er det vi på to bein skal finne på?

Robotene tar jo over på operasjonsstua og snart blir vel elever sittende foran en skjerm som gir hver enkel elev spesialtilpasset undervisning.

Robotjournalister er jo allerede på markedet, men når får vi får første robotpolitiker?

Akkurat det høres jo litt skummelt ut. Det siste vi vil ha er vel verdensledende politikere som når som helst kan kortslutte, gå i lås og gjennom en liten feil gjøre helt uforutsette og idiotiske ting..?

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.