Svogeren satte to bebreidende øynene i Herr Glom. De hadde snakket om ferieturer, og plutselig hadde det plumpet ut fra Herr Gloms munn at han pleier å finansiere flybilletter med cash points. Altså: Han drar kredittkortet når han kjøper noe, får en prosentsats som cash points og betaler flybilletter hos Bjørn Kjos med disse poengene. I tillegg betaler han naturligvis kredittkortgjelda lenge før det påløper renter. Ganske harmløst, men nok til å lokke fram en moralpreken.

Svogeren sparte ikke på kruttet. «Uetisk!» sa han og pirket ivrig i samvittigheten til Herr Glom, som igjen begynte å se for seg det sanne scenarioet som i det hele tatt gjør cash points-ordningen mulig: For at noen skal kunne reise gratis, må andre ha gått på en økonomisk smell. Så mens han seiler av gårde på en herlig tur, ligger kanskje naboen hjemme, badet i kreditt og druknet i inkasso, og forsøker å finansiere gammel gjeld med ny.

«Jeg har ikke tenkt sånn på det», forsvarte Herr Glom seg, mens en dyp kløft delte pannen hans i to, «jeg har tenkt mer på meg selv som en slags Robin Hood». «Robin Hood?» utbrøt svogeren, «Pøh! Dette må da gi ferien en bismak?» Herr Glom tok til motmæle: «Jeg har tenkt at jeg gjør en god gjerning ved å tappe Norwegian for penger. Sørge for en ørliten reduksjon av Kjos’ formue.»

Selv har jeg ikke betalt så mye som en krone for flybilletter hos Norwegian på flere år, for som min fars datter finansierer også jeg alle flyginger med cash points, men jeg torde ikke si noe. Ikke før Herr Glom stilte sin svoger et aldri så lite kontrollspørsmål: «Så du har ikke Norwegian-kort selv, altså?» Da ble det stille. For jammen hadde han dét, han og, han hadde bare ikke funnet ut hvordan han skulle få brukt alle disse cash pointene som hopet seg opp.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.