Fra sykesenga har jeg fått med meg at Hamar Natur og Ungdom har betegnet sykling i Hamar som risikosport. Fra sykesenga fordi jeg har deltatt i den nevnte risikosporten. Og resultatet? En kan kanskje si det på denne måten: Dersom dette for eksempel hadde vært en lagidrett der kampene avgjøres etter spill i to omganger, så ligger jeg under med 1-0 etter første omgang.

Det var en solblank tirsdagsmorgen i begynnelsen av september. Alt lå vel til rette for en fin tur inn til byen fra Furuberget. I andre enden av sykkeletappen ventet dagens spennende arbeidsoppgaver. Slik gikk det ikke. Motstanderen sto plutselig der, på tvers av kjøreretningen, med to sykkelhjul og to bein på bakken. I den ene hånden det ene håndtaket på sykkelstyret, i den andre hånden en mobiltelefon. Blikket var på telefonen, og på sykkelstyret dinglet det en sykkelhjelm. Og avstanden til motstanderen var kanskje en meter.

I et slik situasjon skjer det mye i ens liv i løpet av tre sekunder. En sykkel som plutselig står helt stille. En syklist som ikke lenger sitter trygt på sitt sete, men som er på vei opp fra setet, opp fra pedalene og på vei framover i løse lufta som en skihopper ut fra hoppkanten. Så går ferden over sykkelstyret og over sykkelen til motstanderen.

I det øyeblikket var vel de to første sekundene tilbakelagt. Det siste og avgjørende sekundet gjensto. Det var det som skulle avgjøre det videre sportslige forløpet. For et sekund der framme ventet en hard asfalt. En asfalt som kan være god å gå på, kjøre bil på eller sykle på. Men ikke særlig fristende å tenke på at en skal lande på.

Det fysiske utbyttet ble sykesengen. Og det sportslige utbyttet? I alle fall lærdommen at i risikosport er det ugunstig å ligge under 1-0 ved pause. Da blir det ingen andreomgang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.