Det er uten tvil noen av de beste ferieminnene jeg har.

De feriene som begynte med at vi stappet bilen full av klær, campingutstyr, telt og forsyninger. Midt i oppakningen skviste vi oss inn, lettere nervøse for å få en teltplugg opp et sted der den ikke har noe å gjøre. Så bar det av gårde.

Turene gikk til steder du ikke i dine villeste fantasier ville funnet på å reise til med charterfly i dag. Ikke engang om det faktisk gikk an å fly dit. Vi valgte oss destinasjoner med storslagne navn som Lillesand, Apelviken, Daftö og Rösjöbaden.

Selv om selve bilturen kanskje ikke var det mest minneverdige ved disse feriene, var det desto bedre å komme fram til reisemålet. Reiselederne (mamma og pappa) gikk i gang med å sette opp teltet, mens jeg og storesøster utforsket plassen vi bodde på. Det viktigste da var å lokalisere iskiosken. Alt annet kom i andre rekke.

Seinere på dagen kunne vi finne oss noe å spise, eller lage maten sjøl. Eller prøve oss på minigolf. Jeg husker jeg var en skikkelig, skikkelig dårlig minigolfspiller.

Men det aller beste med de turene var det å våkne om morgenen til lukta av friskt gress, i et blåfarget teltrom med duggdråper på duken. Gjerne litt før de andre i teltet begynte å røre på seg, så en kunne ligge i det dunkle lyset og lese i en bok eller et tegneserieblad. Eller spille game boy.

Den sjarmen, den finner du ikke i en ferieleilighet på Tenerife, Split eller i Malaga.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.