Vi har halsbånd og peiler på lading og både jeg og bikkja kjenner at det er greit at det bare er få dager igjen. Søndag er jakta i gang. En rask gjennomgang av tilgjengelig utstyr viser, ikke uventet, at det er behov for visse oppgraderinger.

Det virker som alle sportskjeder og forhandlere av friluftsutstyr er klar over det. De tilbyr nå det meste av det man trenger, og forferdelig mye man ikke trenger, til jakta. Og noe vi ikke visste var mulig å få tak i. Som jaktdressen som «sørger for at du beveger deg lydløst rundt i terrenget», som en større sportskjede annonserer for tida.

– Er det virkelig mulig, sa den alltid like festlige mannen ved frokostbordet hjemme hos oss, og mente åpenbart at en sånn dress ville være verdt hver eneste en av de nærmere 6.500 kronene den koster. Det han lurer på nå er bare to ting: 1: Hvordan er dressen konstruert for å få meg til å holde kjeft, og 2: kan han få tilbake pengene lille julaften, når jakta er over, hvis det går som han formoder: Jeg kommer ikke til å bevege meg lydløst rundt i terrenget i år heller?

Nei, det skal ikke være lett. Det tenker nok de kreative sjelene i NSB som har fått så konduktørlua passer av illsinte passasjerer den siste uka, for sine nye reklamesnutter. For morsomheter skal fullt betalende togpassasjerer ha seg frabedt. Om det er sånn at de ikke får bedre balanse eller lekker sprettrumpe av å stå på toget, eller om de heller ville vært dette foruten i bytte mot en sitteplass? Nei, si det.

Humor er vanskelig. Og sjølironi er vanskelig. Her har NSB gjort det dobbelt vanskelig med å forsøke seg på en miks av de to. Konklusjonen må kanskje bli at har du stått lenge nok på toget, så mister du evnen til begge deler.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.