Det var ikke måte på hvilke forventninger som ble stilt da undertegnede debuterte som natteravn forrige helg – for øvrig nok et tegn på at jeg begynner å bli en gammel mann.

Mannsterkt tok vi oppsamling før vi skulle ut og gå. Her var det mange natteravner, politi, utekontakt, Norsk Folkehjelp og Røde Kors.

Alle for at ungdommer skulle føle seg litt tryggere en fredag kveld. Jeg følte meg faktisk litt stolt der jeg sto.

Men jeg visste ikke hva som skulle komme. Ville det bli mange kjipe øyeblikk? Ville russen oppføre seg? Ville gjennomsnittlig promillenivå være høyere enn antall kopper kaffe jeg skulle sluke den kvelden?

Og bare for å fastslå:

Det å gå natteravn i Hamar på kvelden russen døpte seg, ble en kjempeopplevelse.

Jeg fikk pratet med en rekke ungdommer om forskjellig ting. Ting som jeg som tenåringspappa absolutt har bruk for. Ei jente åpnet seg og fortalte om sine problemer – ei veldig fin jente som jeg håper det skal gå bra med.

Jeg så ikke én eneste ungdom som oppførte seg på en dårlig måte.

Det var noen som hadde fått en øl og to for mye, men de aller fleste var ikke overstadig beruset. Og de aller, aller fleste var utrolig hyggelige mot oss natteravner. De var glade for at vi var ute, noe noen også sa direkte til oss.

Selvsagt tullet de med oss, men de viste oss også stor respekt.

De passet på hverandre. De var ærlige, fine og engasjerte ungdommer. De var høflige og fulle av pågangsmot. Ikke av alkohol.

Den eneste tullingen jeg traff på var en mann i 50- årene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.