Når mørket nå har senket seg over by og land, og blåveis og hestehov har lagt seg til ro, kan det være på sin plass med noen trøstens ord. For eksempel om myggen… For hvem savner vel denne iltre krabaten som ikke er annet enn en plage sommeren igjennom? Noen veldig få savner kanskje myggen hvis hun ikke stikker innom på kvelden, men det er de som lever av den, og de har som regel vinger. Det har ikke vi.

Nå er myggen borte for denne gang. Det er jo en trøst. Men det som ikke er fullt så godt å tenke på, er at hun garantert kommer tilbake. Så fort forholdene blir slik at hun synes det er på tide å stikke bort og ta seg en tår blod av tilfeldig valgte ofre, ja, så er’a der og legger en demper på tilværelsen for oss andre. Det bryr’a seg katta om.

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. For i dag kan vi endelig presentere et fullbefarent myggmiddel som bedre enn noe annet egner seg til å skremme plageånden på flatmark - nemlig høner! Lite annet skremmer myggen så effektivt som lukten av høne. Ikke misforstå; det er snakk om høne av den typen som flakser rundt og legger egg i små kartonger, seks av gangen. Eller 12. Eller et helt brett om nødvendig. Men myggen hater lukten av høne og liker ikke speilegg.

Kjekt å vite når sommernatten senker seg og flintsteika godgjør seg på glødende grill og stemningen er magisk. Helt til flokken av tørste myggdamer fyller kveldsroen med forbannelse. Da er det bare å ta fram ei høne eller to, og vips så er myggen over de sju blåner. Er du ute i skogen, for eksempel, og sliter med plagsom mygg, ta bare fram flokken med høner som du har i sekken og vips så kan du nye sommeren i fred og ro. Stikk den!

Ha en myggfri helg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00