Når mørket nå har senket seg over by og land, og blåveis og hestehov har lagt seg til ro, kan det være på sin plass med noen trøstens ord. For eksempel om myggen… For hvem savner vel denne iltre krabaten som ikke er annet enn en plage sommeren igjennom? Noen veldig få savner kanskje myggen hvis hun ikke stikker innom på kvelden, men det er de som lever av den, og de har som regel vinger. Det har ikke vi.

Nå er myggen borte for denne gang. Det er jo en trøst. Men det som ikke er fullt så godt å tenke på, er at hun garantert kommer tilbake. Så fort forholdene blir slik at hun synes det er på tide å stikke bort og ta seg en tår blod av tilfeldig valgte ofre, ja, så er’a der og legger en demper på tilværelsen for oss andre. Det bryr’a seg katta om.

Men aldri så galt at det ikke er godt for noe. For i dag kan vi endelig presentere et fullbefarent myggmiddel som bedre enn noe annet egner seg til å skremme plageånden på flatmark - nemlig høner! Lite annet skremmer myggen så effektivt som lukten av høne. Ikke misforstå; det er snakk om høne av den typen som flakser rundt og legger egg i små kartonger, seks av gangen. Eller 12. Eller et helt brett om nødvendig. Men myggen hater lukten av høne og liker ikke speilegg.

Kjekt å vite når sommernatten senker seg og flintsteika godgjør seg på glødende grill og stemningen er magisk. Helt til flokken av tørste myggdamer fyller kveldsroen med forbannelse. Da er det bare å ta fram ei høne eller to, og vips så er myggen over de sju blåner. Er du ute i skogen, for eksempel, og sliter med plagsom mygg, ta bare fram flokken med høner som du har i sekken og vips så kan du nye sommeren i fred og ro. Stikk den!

Ha en myggfri helg.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.