For når man har brukt kanskje 20.000 og kanskje enda mer på en sofa som er aldeles nydelig å sitte i og sovne i på fredagskvelden. Hva er da logikken i at man stabler den full med puter, slik at det blir mindre plass til å sitte? Ofte er det første jeg gjør når jeg kommer til mennesker som har polstret sofaen sin med puter å slenge en unna, slik at jeg får lastet hekken nedpå.

Min sofa var lenge helt blottet for puter. Men dette ble til stadighet bemerket av mennesker på besøk. Så til slutt begynte jeg da å fundere på de derre dumme putene. Men jeg er ingen racer på interiørbutikker, så jeg hyret en konsulent med oppdrag som låt som følger: kjøp tre puter til min sofa som du føler at er meg, som er litt rustikke og kule. Og som ikke koster en formue.

Oppdraget ble løst usedvanlig raskt, og det tok ikke lang tid før tre puter – en stor, en midt imellom og en smal og rar – tronet som monumenter i kunststoff over min resignasjon i sofaen. Siden har jeg forsøkt å venne meg til disse installasjonene. To som har greid det helt utmerket er husets katter, som vet å sette pris på varmt og lunt underlag for sin foretrukne fritidsaktivitet soving.

Husbonden, derimot, er fortsatt ikke helt på stell med sofaputene. Den ene, skal han tilstå, har hodet hans sovnet på. Men ofte tar jeg meg i å måtte ommøblere, enda det nesten alltid er bare jeg som sitter alene i den sofaen. Men likevel. Jeg jobber med det, imidlertid, og har i alle fall funnet ut at den ene er veldig fin å hvile gitarhalsen på når man skifter strenger.

Det er da noe.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.