På ferie i Flensburg fant jeg en veldig pen brilleinnfatning. Vel hjemme i Hamar gikk ferden rett til optikeren for å skaffe passende glass.

«Har synet ditt endret seg i det siste?», spurte den blide damen bak disken. Basert på tidligere erfaringer var jeg klar til å svare et kjapt og selvsikkert «nei, absolutt ikke», men denne gangen nølte jeg. Damen spisset ørene. «Ja, jo, jeg synes kanskje det er liiiitt vanskeligere å se skarpt på PC og mobil. Altså sånne ting på veldig nært hold …»

Det føltes som om jeg hadde vært hos legen og fortalt om en ekstremt pinlig lidelse, men damen strålte: «Det er helt vanlig! Vi gjør bare en ørliten justering på glassene, også vil du se skarpt helt fra nesetippen til månen!»

Jeg pustet lettet ut i noen sekunder, men så skjønte jeg brått og brutalt hva den sleipe damen drev med: Hun prøvde å selge meg progressive briller – altså det jeg forbinder med briller for GAMLE mennesker. Jeg var rystet. Sjokk og vantro!

Optikeren smilte: «Nei, vi er ikke der ennå. Dette er mer … eh … ungdomsprogressive briller. Ja, nettopp. Det er en myk og pen introduksjon til hel-progressive briller som du kanskje vil trenge senere.»

Puh! Jeg var beroliget igjen. Det jeg trodde var håpløse gubbebriller viste seg altså å være fancy ungdomsbriller. Jeg er fortsatt UNGDOM, og det føles veldig, veldig bra! Det er bare ett problem: Nå som jeg ser bedre på nært hold har jeg oppdaget stadig flere grå hår i skjegget. En optimist ville kanskje ha tenkt at de bare var bleket av sola – og bleking av hår, det er jo sånt som ungdommen driver med.

La oss derfor bare kalle det «ungdomsgrått» inntil videre, også bevarer jeg den desperate illusjonen i noen uker til.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.