Blant det vi her på Hedmarken ville kalle solide Romedals-nikkers, og gode sko «made for walking». Men markedet hadde også et stort utvalg av dyrefor, og spesielt på en av bordene var det et tilbud som både skapte litt humring og noen gode kommentarer. En kurv i avdelingen for hundemat inneholdt noen bein med store kjøttstykker. Navnet: «Postman leg».

Tilbudet dukker fram i minnet når jeg leser en dramatisk melding fra Deutsche Post, gjengitt i avisa Bild am Sonntag. Her meldes det om at postbud som blir bitt av hunder er et stort og økende problem i Tyskland. Det tyske postverket arrangerer kurs for sine bud for å lære dem å takle hissige hunder, men allikevel blir hvert år så mange som 1.500 bud bitt av hunder. Og det er ingen lysning i sikte. Eller er det kanskje det, likevel?

Det tyske postverket har nemlig begynt å eksperimentere med ny teknologi som skal være med og løse problemet. Det trenger ikke lenger være noen med bein som kommer for å levere posten. I framtida ser tyskerne for seg at brev og pakker skal kunne leveres til husstandene ved hjelp av små førerløse fly, eller droner som det vel heter på fagspråket. Og da er vi kanskje snart kommet tilbake til det som var en av de opprinnelige måtene å fordele post på. Disse dronene blir vel noe vi kan kalle en slags moderne brevduer.

Men hva så med alle hundene som nå får så lite å sette tennene i. En nærliggende løsning kunne være å ta opp ideen fra markedet i Diss. Dronene skal fly rundt med pakker. Da kan det vel også kunne tenkes at de kan ta med en og annen pakke til noen firbeinte innbyggere. Med noen gode stykker «Postman leg».

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.