Det står en diger båt og stanger i isen og brenner av titusentalls liter drivstoff for å få disse gutta ut av der. En mann fra Hamar er redningen, og han er på tur inn med mat.

Tro om han har med seg en brennvinskvett? Det måtte da vart både godt, ja nærmest nødvendig, å få tine opp skrotten med en ørliten stram en.

Poltur er for noen ikke hva poltur er for andre. Når jeg ruster meg for poltur, er jeg i liten grad opptatt av om jeg skal fryse i hjel. Det vil si, je kjører jo Volvo, så litt bekymret er jeg for at jeg ikke skal komme helt fram, men i det store og det hele baserer jeg meg i liten grad på en relativt kostbar redningsaksjon. Det dreier seg mer om å legge en plan for å ikke komme dit klokka 15.30 på en fredag da alle andre også skal dit, om å huske å putte på en sånn lapp for parkering, ikke bulke. Dagligdagse ting.

Det blir ikke ekstrasendinger av min poltur. Og jeg lurer på. Hvorfor fortsetter disse gutta og jentene med å plage seg sjøl ute i det mørke isødet a? Er ikke alt for lengst oppdaget, navngitt og registrert? Scott frøs jo i hjel uti der, både han, alle hans menn og bikkjene. Holder ikke det? Den store forskjellen er vel at nå kommer det noen og berger dem ut, og dessuten kan vi følge alt i media fra minutt til minutt.

Jeg fryser bare av bildene. De får meg til å løpe opp på låven etter mer ved, og fyrer hardt i ovn for å tine kalde kne. I godstolen foran peisen sender jeg dem en liten, bare en liten, tanke. Før jeg koser meg med utbyttet av min poltur.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter fra HA-skribentenes ekspedisjoner

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.