Det er ikke lenge siden utstyret var i bruk. En kveld nylig var gutta ute i flere timer for å sette fartsrekorder nedover jordet. Som barn av sin tid, lastet de ned en speedometer-app til telefonen og kom opp i 47 kilometer i timen – med hodelykter og ungers gledestrålende fryktløshet.

Men nå har mars levert varene. Mildvær, sol og tilnærmet fønvind har gjort snøen råtten og akesesongen på hell. Så langt har det likevel ikke dempet 12-åringens ønske om å «pimpe» farkostene sine. På trappa ved inngangsdøra står derfor et pågående prosjekt.

Understellet til en gammel snowracer er ribbet for sete, styre og ski. Bare stålramma er igjen. På den er planen å montere et gammelt sykkelstyre funnet i låven, et par avdanka slalåmski (derav søk på finn.no), og ikke minst et komfortabelt bilsete. I tillegg er bremsene og styringsfunksjonen «mådda», som det heter på fagspråket slik at man i praksis kan svinge 360 grader rundt.

12-åringen har innsett at verken ståltråd eller gaffateip fungerer i dette tilfellet, så et sveiseapparat står høyt på ønskelista nå for tida, for å feste sykkelstyret til snowracerskroget. Siden vi verken har sveiseapparat eller noen som kan betjene et sånt i umiddelbar omkrets, er jeg som mor på nippet til å kunne puste lettet ut og se at byggingen av livsfarlige farkoster blir skrinlagt.

Selv om det bare varer fram til gutta tar fram syklene sine. Og mopedene.


Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.