Mens makthaverne i landet krangler så busta fyker på vegne av oss om budsjettet for landet i 2017, er jeg midt inne i egne forhandlinger. Om mitt personlige budsjett for 2017. Jeg forhandler om meg selv, med meg selv.

Og da skulle man jo tro det var en enkel sak å komme til enighet, men den gang ei. Også for meg er forhandlingene på overtid. Problemet er at jeg ikke klarer å bestemme meg for om jeg skal la fornuften seire, eller om det er bedre å satse alt på å ha det moro neste år. Tidligere år har det vært enkelt. Den største budsjettposten har gått til å ha det gøy. Flybilletter og hoteller har kommet langt foran sparing og andre mer eller mindre nyttige ting. Men med etter hvert som jeg blir eldre sniker fornuften seg innpå.

I motsetning til regjeringen er det langt fra milliardbeløp det opereres med i mine forhandlinger. Ei heller trenger jeg bekymre meg for penger til verken barnehageplasser eller sykehjemsplasser. Jeg er relativt langt unna å havne noen av stedene selv. Derimot står det store slaget i år om satsingsområdet blir på bolig eller på reise. På en god dag kan det bli litt rom for begge, men det avhenger av om det blir enighet om å øke sukkeravgiftene. Det er mange vanskelige spørsmål man må gjennom.

Det jeg har til felles med regjeringen og deres samarbeidspartnere er at forhandlingene nå er brutt. Etter siste forhandlingsmøte, som varte og rakk, ble ultimatumet om å satse på boligbudsjettet avslått. Det er i tillegg rimelig dårlig stemning under forhandlingene.

Nå venter jeg i spenning på et nytt forslag. Kommer ikke det på plass innen rimelig tid må jeg vurdere å gå av.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.