Skal si at hverdagene leverer. Det er mange av dem, så det er om å gjøra å legge forventningslista så høyt at du akkurat kan gå oppreist under. Særlig nå i oppkjøringa mot jul. Kutymen sier at det er en del intenst hverdagsliv (les: vask, rydding, innkjøp, pynting, trehogging, pakking, støvsuging) som skal gjennomføres før man med noenlunde god samvittighet kan synke inn i høytidsfølelsen mot slutten av måneden.

Avslutningsfester og førjulsmiddager er riktignok strødd utover desember som pirrende smakebiter på den kommende julefeiringa, skapt for at vi skal stå løpet helt fram til fridagene slår inn. Men de aller fleste tallene på kalenderen er brutale hverdager, noen av dem til og med enda mer hverdagslige enn andre. De har smuler og klissete saftflekker på gulvet, de har usunne tidsnødmiddager og mjølk gått ut på dato. De har lange handle- og enda lenger «to do»-lister.

Og så har de enkelte lysglimt av hverdagsperler som glatt overgår den programmatiske krampekosen i helligdagene. Som 11-åringens etterlengtede milepæl «Mamma! I dag klarte jeg gangesertifikatet!» og 13-åringens mildt overraskede «Jeg fikk fem på tyskprøven». De hverdagene gir deg vitser fra Donald- bladet til frokosten ved brødfjøla, snapchat-streak med tenåringen, en spontan kveldstur med huelykt i tåka, høytlesing fra artikler i Aftenposten Junior, ei minijulekule i pakka fra en hemmelig venn på skolen. Og en Mann som allerede har hengt opp klesvasken.

«Det er mange slags kjærtegn», sa Prøysen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.