Fru Glom kikket over brilleglassene. «Det er flott. Helt topp!» sa hun. Herr Glom hadde akkurat antydet at han kanskje, muligens, kunne tenke seg å pensjonere seg når han blir 62. Litt, i alle fall. I det minste vurdere en slik løsning.

Ideen var som søt musikk i Fru Gloms ører. Ettersom hun ikke er ute i jobb riktig hver dag, tilfaller nemlig mesteparten av husarbeidet henne. Men om Herr Glom går hen og pensjonerer seg, blir det andre boller. «Da kan du vaske andreetasje, så vasker jeg første», smilte fruen lurt og fortsatte: «Så kan vi jo ha hver våre handleuker. Det er så tungt å slepe på melk og mel og egg», sukket hun.

Fru Glom minnes nemlig den første uka etter at undertegnede ble født. Det er så historisk lenge siden at pappapermisjonen ikke var oppfunnet. Men Pappa Glom ville bidra, så han tok seg en ferieuke. Men da gikk de bare rundt hverandre i huset, og selv om nurket i vogga med sitt allerede da ganske framifrå sovehjerte sørget for husfred, ble ingenting gjort. Ingen vasket golv. Ingen tørket støv. Og hvem skulle egentlig lage middag? Ikke var det mulig å sette seg ned å lese en bok heller sånn midt på dagen. De bare svirret rundt hverandre en ukes tid. Så skulle Herr Glom pensjonere seg, gjelder det å ha arbeidsinstruksen klar, tenkte fruen.

Herr Glom trekker slutningen helt av seg selv i det han ser fisketurer og timer på solsenga forsvinne i det fjerne. Han vil mer enn gjerne bytte bort vaskebøtta med å jobbe og snur på hælen. Han trives på jobb. Plutselig ser han absolutt ingen grunn til å takke for seg hos arbeidsgiveren før han er 67, minst. Kanskje 70.

Fru Glom trekker et lydløst lettelsens sukk…

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.