Si meg hva du drodler og du skal få ditt pass påskrevet. For du tror vel ikke det er tilfeldig hva du skribler på papiret når du prater i telefonen eller sitter i et møte? Nei, det er selve personligheten som tyter fram og avslører hvem du egentlig er.

Alle har noen faste, ubevisste favorittkruseduller. Til tross for at jeg kun er moderat musikalsk, tegner handa mi i løpet av et morgenmøte i HA opptil flere g-nøkler på papiravisa, sammen med spiraler, piler, vilt utviklede bølger og stjerner. Det er umulig å la være å bruke en penn jeg har i handa. Så jeg overgir meg til psykoanalysen. Hva betyr det å tegne sjakkruter?

Og internett svikter aldri! Jeg legger på bordet underbevissthetens repertoar av border og s-er som blir til svaner og spørsmålstegn. Dessuten har jeg en hang til naive blomster, små hus, kuber og firkanter. Sistnevnte får attesten «effektiv, analytisk, kan håndtere vanskelige situasjoner uten problemer» (yay!). Men samtidig at geometriske figurer = undertrykte følelser (hmm...).

Avrundede former og buer kommer fra emosjonelle mennesker som ønsker harmoni, står det å lese. Stjerner viser ambisjoner, optimisme, og stort behov for å være i sentrum av oppmerksomheten … Vel vel, tenker jeg, og finner ett sted at sikksakk lages av jordnære, praktiske og viljesterke folk. Det er da vel bra? Men så tvert imot, et annet sted, at sikksakk reflekterer impulsivitet og lidenskap. Det skal være typisk for mennesker som akkumulerer spenning – og frigjør det på ubeleilige tidspunkter (ikke fullt så bra, må jeg innrømme). Piler kan bety aggressivitet (uff da!), spiraler er tegn på at man er egosentrisk (filler’n), eller frykter ensomhet (hæ?).

Først når «sjakkbrett antyder at du er tålmodig og utholdende» går det opp for meg at analysen er uten rot i virkeligheten.

Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.