En av turforberedelsene er å sjekke passet. Man tror det er lenge til fornyelsesdatoen, men så er det gått ti år. Og mye er forandret. Jo, litt forandring på bildet kanskje? Men den største forandringen er at nå kan man bestille time på politistasjonen på forhånd. Det er bare å sjekke inn via nettet og trykke helt til en får opp Hamar politidistrikt.

Etter tidsreservasjonen fikk vi først en bekreftelse på timen. Så to dager i forvegen ble vi minnet på den. De vet nok at de kan ha med glemske folk å gjøre. Vi ankom stasjonen litt før åpningstid, men ventetiden gikk fort.

Vel inne var vi på veg til å sette oss ned, men nei da – vi hadde jo fått et nummer som skulle slås inn på køtrekkmaskina.

Så måtte vi fylle ut et søknadsskjema med opplysninger om oss selv, enda vi hadde med det gamle passet, hvor alt var riktig! Navn – som før, kjønn - som før, høyde - hm, den ene centimeteren jeg hadde strukket målebåndet burde nok nedjusteres, øyne – som før, hår - hm, det bør muligens nyanseres: Mørk blond stemmer ikke, selv om jeg og frisøren prøvde lenge.

Tre av forslagene stemmer nok bedre: mye grått, grått eller hvitt! Valget falt på grått. Resten av spørsmålene var greie. For passet bryr seg ikke om hvor mye du veier, merkelig nok.

Ved skranken ble opplysningene og det gamle passet levert og jeg gikk inn i en boks, klar til fotografering. Først av med brillene, så av med skjerfet og ta håret bak ørene, for ørene skal synes. Altså langt fra slik jeg pleier å presentere meg selv. Fingeravtrykk, høyre og venstre pekefinger, begge var intakte, heldigvis.

Da var det bare igjen å betale for to pass (gubben måtte også fornyes). Er det så billig, spør jeg. Og fikk vite at det var det. Men damen oppdaget at hun hadde tatt betaling bare for ett. Da repliserer jeg: Jeg har tenkt å gjøre meg til kjeltring, men ikke for et så lite beløp.

Kanskje ikke helt heldig kommentar på en politistasjon.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.